Siirry sisältöön

Varkauden Puu Oy

Varkauden Puu on luotettava ja ammattitaitoinen höylätuotteiden valmistaja – jo yli 40 vuoden kokemuksella

Päätuotteitamme ovat muotoon höylätyt listat ja sisustuspaneelit, joita käytetään rakentamisessa, sisustamisessa ja puusepäntuotteiden valmistuksessa.

Asiakkaitamme ovat rakennusalan tukkuliikkeet, tehtaat ja teollisuusmaalaamot, mutta myymme myös suoraan asiakkaalle. Tuotannosta noin 95% viedään Itävaltaan, Iso-Britanniaan ja Saksaan, loput kotimaan markkinoille.

Käytössämme on kuusi hydrotekniikalla toimivaa Weinig-höyläkonetta. Moderni ja tehokas höylä/saha mahdollistaa listojen höyläyksen 3 kerroksessa valmiiksi profiileiksi.

Varkauden Puu Oy:n oma terävalmistus mahdollistaa asiakkaan toiveiden mukaisten profiilien valmistuksen lyhyellä toimitusajalla.

Tuotamme puulistoja yli 20 miljoonaa juoksumetriä vuodessa. Samalla syntyy purua ja polttohaketta. Puru paalataan kuivikkeeksi ja hake myydään lämmitysraaka-aineeksi. Lisäksi prosessista jää katkaisupätkiä, jotka jatkojalostetaan Jatkos Oy:llä.

Käytämme tuotannossamme sertifioitua pohjoisen tiukkasyistä ja pienioksaista puutavaraa. Yrityksemme johto on sitoutunut toimimaan ympäristöä suojelevalla ja sosiaalisesti kestävällä tavalla ja ylläpitämään yrityksessämme sen mahdollistavat olosuhteet. Meillä on myös CE-merkintäoikeus.

Linkeistä voit ladata Varkauden Puun sertifikaatit

FSC- puun alkuperäketjusertifikaatti
PEFC- puun alkuperäketjusertifikaatti

FSC®-sertifiointi

FSC®, Forest Stewardship Council® on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävä on edistää ympäristövastuullista metsien hoitoa kaikkialla maailmassa. FSC® tukee YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista.                          Varkauden Puun FSC® -lisenssinumero on FSC-C175371.

Lue lisää https://fi.fsc.org/fi-fi

PEFC-sertifiointi

PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta ja mahdollistaa yrityksille puuraaka-aineen vastuullisen alkuperän varmentamisen. Puunhankinnassa noudatamme PEFC:n periaatteita ja kaikki tuotteemme ovat PEFC-sertifioituja.

Lue lisää https://pefc.fi/